Χειρουργικές επεμβάσεις

Θόλωση Φακού – Καταρράκτης

Ο φυσιολογικός φακός του ματιού είναι διαυγής και επιτρέπει στο φως να περνάει στο εσωτερικό του ματιού. Η θόλωση του κρυσταλλοειδούς φακού του ματιού ονομάζεται καταρράκτης. Ο καταρράκτης μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες όπως μεγαλύτερη ηλικία, φάρμακα, τραυματισμοί ή να είναι συγγενής.
Τα συμπτώματα που παρουσιάζονται και μπορεί να επηρεάσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων περιλαμβάνουν δυσκολία στην κοντινή ή μακρινή όραση (οδήγηση ειδικά το βράδυ, παρακολούθηση τηλεόρασης), μείωση της αντίληψης των χρωμάτων, επιδείνωση μυωπίας, λάμψεις και αντανακλάσεις γύρω από ορισμένα αντικείμενα(φώτα, πινακίδες).

Στα πρώιμα στάδια η αλλαγή των γυαλιών οράσεως βοηθάει, αλλά όταν η θόλωση προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η μόνη θεραπεία είναι η χειρουργική αντιμετώπιση. Ο καταρράκτης δεν μπορεί να θεραπευτεί με φάρμακα.
Σήμερα η διαδικασία της χειρουργικής αφαίρεσης του καταρράκτη είναι μια εύκολη διαδικασία για τον ασθενή αφού γίνεται με τη χρήση κολλυρίων και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Η αφαίρεση του καταρράκτη γίνεται με τη χρήση σύγχρονων υπερήχων από μια μικροσκοπική τομή λίγων χιλιοστών και στην συνέχεια τοποθετείται ο καινούριος φακός από την ίδια τομή.
Δεν χρησιμοποιούνται πλέον ράμματα και το μάτι παραμένει ανοιχτό.
Η ιατρός πραγματοποιεί τα χειρουργεία καταρράκτη σε ιδιωτική οφθαλμολογική κλινική των Αθηνών.

Συνδεθείτε μαζί μας

Email : eugeniakardara@yahoo.com

Website : www.drkardara.com

Ε.ΚΑΡΔΑΡΑ

Λεωφ. Πεντέλης 49
Βριλήσσια, 15235
Αθήνα, Ελλάδα

Σταθερό : +30 (210) 6095333

Κινητό : +30 (694) 649-2022

Ωρες Λειτουργείας

Δε- Τετ- Παρ :
10:00-14:00

Τρίτη- Πέμπτη :
16:00-20:00

Σάββατο- Κυριακή:
Κλειστά